ISSN 1652–7224   |   Redaktör: Joakim Åkesson   |   Uppdaterad den 3 maj 2006
Länksidorna uppdateras kontinuerligt. Länkredaktören välkomnar synpunkter på urvalet av länkar; förslag på idrottsvetenskapligt relevanta länkar, gärna med kommentarer, och speciellt icke-svenska sajter; samt information om döda länkar i länksamlingen. Åter till länkkategorierna.

Idrottsspecifikt

Fotboll

Football Industry Group
Vid University of Liverpool bedrivs undervisning och forskning om fotbollsindustrin. De verkar också ha konsultverksamhet och erbjuder expertutlåtande i fotbollsrelaterade frågor.

Lets Kick Racism Out of Football
Kampanjen Lets Kick Racism Out of Football initierades 1993 och stöttas av idrottens organisationer. Kampanjen syftar till att motverka rasism inom fotbollen på flera olika plan, exempelvis på professionell-, amatör- och ungdomsnivå.

Football Governance Research Centre
vid University of London. En webbsida för de som vill studera och forska om fotboll! De erbjuder doktorandutbildning i sport (d v s fotbollens) management.

Sir Norman Chester Center for Football Research
vid University of Leicester, startades 1987 och är involverat i mängd forskningssammanhang med tyngdpunkt på idrottens sociala och kulturella betydelse.

Soccer and Society
är en internationell vetenskaplig skrift - devoterad till världens största sport - fotboll.

Svenska Fans
För att citera: SvenskaFans.com är en sajt av supportrar för supportrar. Här finner du inga urvattnade artiklar skrivna av ointresserade journalister som undrar varför de har tvingats lämna Stockholm för att följa en tråkig match.

totalfootball.org
En välstrukturerad och mycket omfattande webbplats om svensk och internationell fotboll. Här hittar man nyheter, intervjuer, resultat, fakta och massor av bilder m.m.

Svensk Futsal
Webbsida om svensk inomhusfotboll.

fotbolldirekt - Sverige
Nyhetssida i fotbollsnischen.

Bold - Danmark 
Dansk nyhetssida I fotbollsnischen.

football365 - England 
Engelsk nyhets och underhållningssida som bryr sig om en sak – fotboll.

channel4 - Internationell 
är en sida för engelskspråkiga fans av italiensk fotboll.

soccernet - Internationell 
Amerikanska ESPN har en sajt med fotbollsinriktning.

soccerway - Internationell  
Fotboll, fotboll, fotboll och… inget annat än fotboll.

goal - internationell 
Internationell fotbollssida som ”går brett”.

Offside
Den redan klassiska fotbollsskriften Offsides hemsida.

Kicker
Tyska Kicker är en institution i hemlandet.

Proffs.com
Vad gör man egentligen om det står någonting i en kvällsblaska om exempelvis Allbäck, Majstorovic eller kanske Bojan Djoric som man betvivlar att det är sant? Jo, då kan man söka upp deras hemsida och höra deras sida av saken. Nu är Proffs.com så här långt en ganska torftig hemsida men tanken är intressant… Här har fotbollsproffsen nämligen sin egen kommunikationskanal ut till fansen - oklippt och ovinklad! Att sidan dessutom drivs av ett gäng tidigare lovande fotbollsspelare som aldrig lyckades bli proffs är intressant i sig.

Gymnastik

Gymnastik.nu
En webbresurs om gymnastik. På sidan finns filmer och bilder från olika gymnastikgrenar samt länkar till andra användbara gymnastiksidor.

Skateboarding

Transworld Skateboarding
Transworld skateboarding är hemsida för en skateboard tidskrift. På hemsidan kan skateboard intresserade se videos och foton, chatta och läsa nyheter. Där finns också länkar till tidskiftens syskon som handlar om snowboarding, surfing, motorkross och BMX.

Övrigt

Stealing Home - the Case of Contemporary Cuban Baseball
Här finns allt man någonsin kan tänka sig att man vill veta om just kubansk baseball – inklusive Fidel Castros alla idrottstal under perioden 1962–2001.


www.idrottsforum.org  |  Redaktör Kjell E. Eriksson  |  Ansvarig utgivare Aage Radmann